Efter regn kommer solsken

Nu är kidsen friska! Olof har slutat hosta, Nils blåsor är försvunna och napparna med dem. Det blev dagis redan i onsdags och jag fick knappt med honom hem.

Bägge grabbarna utvecklas i en rasande takt. Olof har lärt sig sitta, åla, ta sig fram i gåstolen, dricka välling osv. Han äter gröt till frukost, mat till lunch, gröt till kvällen och amning däremellan.

Nils är blöjfri, surrar som aldrig förr, åker knappt vagn längre utan går överallt, har slutat med napp, sover mindre/inget alls på dan. Ja han har blivit stor!








Vardagspusslet och förkylt läge

Vi flydde hemmet och vardagspusslandet till mommo och moppas hus förra helgen. Vi hann hälsa på mormor på skolan, åka sparkcykel, gunga, plocka vinbär, fika hos farmor Solveig, shoppa, fixa barret till billig penning och mysa massor med morföräldrarna. Glädjen hos Nils visste inga gränser när vi åt glass på Flinken :-)

Denna vecka har jag ägnat åt att torka snor, bära barn, torka dreggel, försöka få i mini lite mer än bara gröt och bröstmjölk (har misslyckats kapitalt med det vill jag lova), bygga Lego, leka med lera, läsa Alfons hundra gånger, bygga pussel, hämta å lämna Nils på dagis, varit på läkarbesök med Olof, myst och pussats massor. Och kollat på film. Pippi och Madicken är nya favoriter här hemma!



Prinsarna



Avslappnande aktiviteter när jag lagar mat

Nils

Stor blir också äldre bror
Kan mycket mer än vi egentligen tror

Med hjälp av mommo har han nu kalsong
Han lärde sig gå på pottan på en gång

Många nya ord han dagligen sig lär
Tvåårstrotsen gör honom tvär

Han älskar Alfons, Pippi och Puh
Ja film på tv funkar nu

Nytt dagis har han börjat på
nu behöver han inte gå med de riktigt små








Olof

Liten blir stor
för han som ser upp till sin storebror
Just nu tränar vi att sitta
men det är svårt att balansen hitta.
Mat är roligt och smakar gott
men inte nu när det ur näsan rinner vått.
Sova gör jag helst närmast mamma
så jag när jag vill under natten kan amma
Glad för det mesta och full i bus
tänkatt jag ändå nyss var liten som en lus!

Sjukstuga

Dagisbacillerna har hittat hem till oss efter endast tre veckor. Natten till igår blev Olof rejält förkyld, inatt fick han feber och nu också hosta. Han är så rosslig att han helst sover på mig. .


RSS 2.0